Info `Vergeten pensioenen´ opvragen

Nog steeds zwerven miljoenen, zo niet miljarden `vergeten pensioengeld´ rond. In Nederland zijn er meer dan 200 pensioenfondsen, dan kan het vaak voorkomen dat men vergeet bij welke fonds nog pensioengeld gestald is. Vooral als iemand in zijn leven meerdere banen had, waar werkgevers steeds voor een ander pensioenfonds kiezen.


Wil je weten of nog ergens een klein pensioenpotje zwerft, dan kan je het eenvoudig informatie over jouw oudedagsvoorziening op vragen met Digi-d en op de website van Mijn Pensioenoverzicht. Soms kan het ook handig zijn om kleine vergeten pensioensaldo`s op vergeten rekeningen te verzamelen en daarna in een nieuw pensioenrekening te storten. Maar soms willen pensioenfondsen dit niet omdat pensioenen van meerdere mensen op een coöperatieve rekening staan.

Op de website van mijnpensioenoverzicht.nl kan iedereen zijn pensioen overzicht controleren hoeveel saldo erop staat, ook is het mogelijk om AOW te checken hoeveel geld je krijgt op jouw pensioengerechtigde leeftijd.

Je hoeft alleen aanmelden met Digi-D op de webite van mijnpensioenoverzicht.nl, je krijgt meteen het overzicht van alle Nederlandse pensioenfondsen. Spaar je ook voor aanvullend pensioen bij een verzekeringsmaatschappij, dan is ook deze gegevens in één oog opslag te zien bij Mijnpensioenoverzicht.