Mijn pensioen

Je pensioen is van groot belang, je wilt dat goed geregeld hebben. Ook als je een eigen bedrijf hebt is het belangrijk dat je denkt aan je pensioen. Op internet staat veel informatie over het pensioen. Je weet dat er veel pensioenfondsen zijn en dat daarom de keuze groot is en niet eenvoudig. Heb je een keuze gemaakt uit de vele pensioenfondsen dan kun je op de website van het bepaalde pensioenfonds de stand van zaken in je eigen geval volgen. Je kunt je eigen pensioen goed in de gaten houden via deze website en dan zie je vanzelf of dat zij de regels nakomen die zij van te voren aan je hebben uitgelegd. Natuurlijk wil je zekerheid, bij je eigen pensioen wil je zeker weten dat je ook een goed bedrag krijgt uitgekeerd. Je moet er nu immers al iedere maand voor betalen. Als je een eigen werkgever hebt dan wordt het bedrag vaak maandelijks al ingehouden op je salaris en dan krijg je eens in de zoveel tijd een pensioenoverzicht. Op je pensioenoverzicht kun je zien hoeveel de inleg is maar je kunt ook zien wat je krijgt uitgekeerd wanneer je zelf met pensioen gaat. Je kunt ook een eigen internet inlogcode krijgen van het pensioenfonds en dan kun je op de websites van het pensioenfonds vaak klikken op mijn pensioen en dan kun je daar alle gegevens inzien en de gang van zaken volgen.

 

Eigen pensioen in de gaten houden

Het is belangrijk dat je iedere maand je eigen pensioen goed in de gaten houdt. In het begin gaat het automatisch en ben je benieuwd hoeveel je nu al hebt opgebouwd maar na een tijdje dan sluipt het er in om even niet te kijken. Toch dien je het goed in de gaten te houden en soms na te rekenen, zo kunnen fouten voorkomen worden en je hebt zelf een beeld over wat je krijgt als je met pensioen gaat. Bij mijn pensioen kun je je eigen overzicht bekijken en zie je in een oogopslag hoe dat het er voor staat. Ben je tevreden met het resultaat, dan kun je blijven beleggen bij dit pensioenfonds. Als je een werkgever hebt, dan heb je vaak geen keuze en moet je wel hier je pensioen aan afstaan. Maar als je eigen baas bent heb je zelf een keuze waar je je pensioen gaat regelen. Je kunt dan alle pensioenfondsen bekijken en er voor zorgen dat je weet wat zij willen bereiken en dan krijg je er een beeld van of zij dat ook waar kunnen maken. Wanneer je er, na grondig onderzoek en eventueel ervaringen van anderen hebt gelezen, een goed gevoel bij hebt, dan kun je jouw pensioen hier afsluiten.

 

Pensioen bekijken op internet

Als je op internet kijkt bij mijn pensioen dan zie je je eigen pensioenoverzicht. Dat is voor veel mensen belangrijk, soms krijg je ieder kwartaal bijvoorbeeld met de post een folder waarin staat hoe het er voor staat met het pensioenfonds en dan zit er een brief bij met je eigen overzicht. Het kan ook zijn dat je het op internet kunt bekijken onder het kopje “mijn pensioen” en dan kun je hier dagelijks kijken wanneer je maar wilt. Dit is voor veel mensen wel ideaal wanneer zij even het een en ander op moeten vragen, bijv. voor de Belastingdienst.