Over Info-Pensioen.nl

Mijn-pensioenoverzicht is een online portal van de overheid waarop je een overzicht kunt vinden van al je opgebouwde pensioenrechten bij verschillende pensioenfondsen en verzekeraars. Het biedt een handig overzicht van al je opgebouwde pensioenaanspraken, zodat je een goed beeld krijgt van wat je later aan pensioen kunt verwachten. Ook kun je op deze website zien wat je kunt doen om je pensioenopbouw te verbeteren en kun je een indicatie krijgen van het pensioen dat je later kunt verwachten. Het is belangrijk om regelmatig je pensioenoverzicht te checken om te voorkomen dat je later voor verrassingen komt te staan.

Wat kun je checken?
Op mijn-pensioenoverzicht.nl kun je informatie vinden over je opgebouwde AOW en pensioen bij verschillende pensioenfondsen en verzekeraars in Nederland. Dit zijn onder andere de pensioenfondsen waarbij je werkgever is aangesloten en eventueel ook pensioenaanspraken die je hebt opgebouwd bij voormalige werkgevers.

Je kunt op de website onder andere zien:

  • Hoeveel AOW en pensioen je hebt opgebouwd tot nu toe
  • Bij welke pensioenfondsen en verzekeraars je pensioen hebt opgebouwd
  • Welke regelingen er gelden voor je pensioenopbouw
  • Wat je nabestaanden ontvangen als je komt te overlijden

Daarnaast kun je op de website ook een inschatting krijgen van je inkomen na pensionering en kun je verschillende scenario’s doorrekenen om te zien wat bijvoorbeeld de invloed is van eerder stoppen met werken of juist langer doorwerken.

 

 

Plaats een reactie