Werkgeverspensioen

Als je bij een werkgever in Nederland werkt dan bouw je meestal naast je AOW ook nog eens pensioen op bij de werkgever. Dit het in Nederlandse termen een werkgeverspensioen. De meeste werkgevers bieden namelijk ook een pensioen aan, aan hun medewerkers. Dit pensioen is een aanvullend pensioen op het AOW. Onder het werkgeverspensioen vallen een aantal belangrijke termen. Deze termen komt u vooral tegen in onze artikelen over pensioen. Het is daarom raadzaam dat u wel goed begrijpt wat zo’n pensioenterm inhoudt. Op deze pagina proberen wij u in een paar regels te informeren over de pensioentermen met betrekking tot het werkgeverspensioen. Wilt u meer weten over een bepaalde term dan kunt u bij de desbetreffende term verder klikken.

 

Pensioenoverzicht

Met het pensioenoverzicht weet u precies welk pensioen u zult ontvangen. In een oogopslag ziet u dan welke pensioenen u allemaal heeft opgebouwd bij uw werkgever. Meestal ontvangt u dit overzicht 1x per jaar. Uw pensioenoverzicht is niet hetzelfde als het pensioenregister. Daar staan alleen in algemene termen uw werkgeverspensioen genoteerd.

 

Pensioenpremie

Elke maand gaat er automatisch van uw brutosalaris de pensioenpremie af. Deze premie betaald u voor de opbouw van uw pensioen. Dit kan zijn voor zowel het overheidspensioen, de AOW alsmede uw werkgeverspensioen. Dit staat uiteraard uitgesplitst op uw loonstrook. Wilt u meer weten over de pensioenpremie? Wij vertellen het u graag verder!

werkgeverspensioen

 

Pensioenopbouw

Elke maand bouwt u pensioen op. Dit komt doordat u pensioenpremie betaald. Het is verstandig dit grondig te controleren of u voldoende pensioen opbouwt. Als u namelijk met pensioen gaat moet u wel voldoende pensioen hebben opgebouwd. Uw pensioenopbouw is dus vrij belangrijk

 

Werkgeverspensioen afkopen

Als u veel gewisseld bent van werkgever dan kan het zijn dat u bij verschillende pensioenuitvoerders een pensioen heeft opgebouwd. Hierdoor heeft u vele kleine pensioenen. Het kan voorkomen dat de pensioenuitvoerder besluit om dit pensioen af te kopen. Men wil dit pensioen afkopen omdat het bedrag dan zo klein is dat het voordeliger is om dat in een keer uit te keren aan de pensioengerechtigde.

 

Pensioenregeling

Het is belangrijk om bij elke werkgever na te gaan of u wel een goede pensioenregeling heeft. Zonder pensioen regeling bouwt u namelijk geen pensioen op. Zorg er dus voor dat u in gesprek gaat met uw werkgever of zijn of haar pensioenregeling.

 

Plaats een reactie