Vergeten AOW uitkering van emigranten

AOW uitkering informatie voor expats en emigranten

geld in portemonneeOuderen die in het buitenland wonen kunnen nog nagaan of ze nog recht hebben op een vergeten uitkering van AOW. De sociale verzekeringsbank (SVB) gaat uitzoeken hoeveel ouderen die in het buitenland verblijven zijn en hoeveel geld ze nog krijgen. De verzekeringsbank heeft grote moeite om achter te halen wie deze personen zijn, veelal zijn deze mensen die in de jaren 60, 70 en 80 hebben gewerkt en daarna naar het buitenland zijn uitgevlogen.

Lees ook: Info vergeten pensioenen opvragen.

AOW opbouwen

Voor elke jaar dat je in Nederland woont of werkt, bouw je AOW op, ook als je werkloos bent bouw je sociale pensioen op via UWV. Voor elk jaar bedraagt de opbouw twee procent van een volledige AOW-uitkering. Een volledige uitkering voor gehuwden bedraagt bijvoorbeeld 757,80 euro per maand per persoon. Mensen die bijvoorbeeld vijf jaar in Nederland hebben gewoond, hebben recht op 10 procent van een opgebouwd pensioenpot.

Heb je in het verleden gewerkt of gewoond in Nederland en je weet niet zeker of je nu recht hebt op uitkering uit het potje van AOW fonds, log dan op de website van De Sociale Verzekeringsbank. Je moet inloggen met DigiD. Heeft u geen DigiD gegevens van de overheid? Vraag hem dan meteen aan als je denkt nodig te hebben.

Foto bron: Pixabay.