Vergeten pensioen

Veel Nederlanders hebben een vergeten pensioen. Dit is een pensioen waarvan men niet meer weet dat zij deze nog hebben lopen. Dit kan tot in de duizenden euro’s kunnen oplopen aan verloren pensioen. Doordat Nederlandse werknemers recht hebben op een aanvullend pensioen en deze niet altijd vermeld worden kan het dus voorkomen dat deze worden vergeten. Doordat pensioen niet automatisch wordt uitgekeerd kan het voorkomen dat er nooit iets wordt vernomen van dit pensioen. Door op zoek te gaan naar een vergeten pensioen kan er maandelijks een extra bedrag verkregen worden. Er zijn gelukkig in Nederland een aantal mogelijkheden om achter een vergeten pensioen te komen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

 

Vergeten pensioen bij een pensioenuitvoerder

Pensioenuitvoerders gaan over het pensioen. De pensioenuitvoerder waarvan gebruik is gemaakt via de werkgever zal dus een vergeten pensioen kunnen hebben welke een ander toebehoort. Wanneer er gezocht wordt naar een vergeten pensioen moet er dus altijd navraag gedaan worden bij de betreffende pensioenuitvoerder. Indien er geen contactgegevens van deze uitvoerder gevonden kunnen worden kunnen deze opgevraagd worden bij de oud-werkgever. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er een vergeten pensioen is bij een baan die maar korte tijd vervuld is. Ook hierbij moet dus gezocht worden naar vergeten pensioenen. Het is hierbij van belang dat u uw administratie goed doorloopt op eventuele afschriften en loonstrookjes. Heeft u dit niet meer dan kunt het ook altijd nog opvragen bij de werkgever. Deze houden in meeste gevallen een goed overzicht bij van pensioenuitvoerders.

vergeten pensioen

Let op: De informatie op deze pagina is oud, meer weten over vergeten pensioenen anno 2017?

 

Vergeten pensioen: Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VVB)

Een verloren pensioen vinden kan moeilijk zijn. Gelukkig is er een helpdesk welke kan helpen bij het vinden van deze verloren pensioenen. Deze helpdesk is de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VVB) en gaat over de pensioenen van bijna 5 miljoen Nederlanders. Uiteraard kost het ook voor hen tijd om deze pensioenen te vinden en soms kan het voorkomen dat zij helemaal niets kunnen vinden. Toch kunnen zij u helpen met het contact opnemen van een pensioenuitvoerder. De VVB is te bereiken op 070-3117373. Zij zullen in de meeste gevallen veel hulp kunnen bieden. Zij doorzoeken alle pensioenfondsen die zijn aangesloten bij de vereniging. Bijna alle pensioenfondsen vallen hier wel onder.

Wanneer er een vergeten pensioen gevonden is moet er uiteraard bewezen worden dat de rechthebbende hier ook echt recht op heeft. Wanneer er bij de VVB een vergeten pensioen gevonden is hoeft dit niet apart bewezen te worden. Wanneer er een vergeten pensioen gevonden is dat buiten de VVB valt dan moet er bewijs geleverd worden door de oud-werkgever. Deze heeft dit in de administratie staan, waardoor het bewijs makkelijk opgevraagd kan worden.

 

Vergeten pensioen: het pensioenregister

In januari 2011 is de overheid een initiatief gestart met behulp van de pensioenuitvoerders en de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dit heet het pensioenregister. De pensioenuitvoerders en de SVB leveren gegevens en informatie aan dit register, waardoor er makkelijk een pensioenoverzicht opgesteld kan worden welke makkelijk op het pensioenregister bekeken kan worden. Hierdoor is de kans kleiner dat er vergeten pensioenen zullen zijn.

Let op: De informatie op deze pagina is oud, check vergeten pensioenen via een handige website.

2 gedachten over “Vergeten pensioen”

 1. Son en Breugel, 8 december 2020

  Geachte dames en of heren,

  Ik ben op zoek naar informatie hoe ik mijn vergeten, verloren pensioen kan traceren. Op pensioenoverzicht.nl ontbreken een aantal periodes waarin wel pensioenafdracht is betaald.
  Kunt u mij van dienst zijn? Ik waardeer elke vorm van geboden hulp.
  Met vriendelijke groet,

  J.J.A. Wolterink
  mobiel : 0629190024

  Beantwoorden

Plaats een reactie